Bansträckningen är spikad & duschmöjligheten öppnad till den 11-13 februari

Bansträckningen är spikad & duschmöjligheten öppnad den 11-13 februari

Nu har vi beslutat om den exakta bansträckningen inför Engelbrektsloppet 30, 45, 60, Kristinaloppet samt Engelbrektsstafetten 3x10 km den 11-13 februari. Engelbrektsloppet 60 genomförs på vårt 20 km långa konstsnöspår som till stora delar är klart redan till den 4 feb. Stora delar av det populära konstsnöspåret på 10 km som vi öppnade före jul kommer också att användas.

Engelbrektsloppet 30 och Kristinaloppet kommer att köras 2 varv på en 15 km bana med konstsnö. Engelbrektsloppet 45 körs 3 x 15 km. För att Kristinaloppets startfält ska flyta på så bra som möjligt i två varv skjuts Kristinaloppets start fram till kl 10:45. Alltså 15 min före Engelbrektsloppet 30 och 45. Detta för att startfälten i alla loppen under lördagen skall blir utspridda över hela varvet på bästa sätt.

Även om vår originalbana inte kan användas detta år känns detta alternativ som en mycket bra lösning då konstsnön kommer att hålla ihop spåren på ett bra sätt och att vi äntligen kan ha start, mål och varvning inne på Torget i Norberg igen. Dessutom i och med att restriktionerna släpps den 9 febr så kommer vi att erbjuda möjlighet till dusch.
Det finns fortfarande plaster kvar till alla våra lopp, välkommen!

Fredrik Persson